STIFTET 20 FEBRUAR 1932

line decor
    
                   Besøk siden 4. April 2007
line decor

 

2007

2008

2009

2010 2011 2012 2013 2014
2015 2016 2017 2018 2019 2020    

2017

Julegrøt & gløgg i Drammen Døveforening
15. desember 2017


Styret serverer julegrøt, fra v. b. - Leni K. Wåsås, Bjarne Gunnerud, Tore Alfredsen
v. f. - Daniel A. Sømme, Ryszard Sosna og Rune Adde.

 

 

 

Julegrøten er en tradisjon som har en sterk historie i Norge og som er videreført over mange generasjoner.- Nær 8 av 10 som spiser grøt i julen sier at dette er en tradisjon de selv, forteller daglig leder i Opplysningskontoret for Meieriprodukter.
24 medlemmer og 4 barn var til stede.

Den heldige som fant to mandel i grøten var Mathias (far Kim Roar Strøm) og Daniel Sømme (høyre). Fikk marsipangris som premie. Senere var det utlodning med gevinster som folk hadde med seg.

(Se flere bilder her) Foto:RS


2-døgns CRUISEKØBENHAVN 1-3 SEPT. 2017


Drammen Døveforening arrangerte jul likepersonskurs til CruiseKøbenhavn.
Leni Wågsås og Tore Alfredsen er reiseledere.

Tore Alfredsen innleder likepersonskurset.


Likepersonskurs i konferanserom 21 medlemmer tilstede. Som ble tilskuddet med støtte fra legat samt egenandel. Tema: Hvordan rekruttere nye medlemmer, og hva slags aktiviteter ønsker medlemmene i Drammen Døveforening fremover.

  
Tivoli er verdens nest eldste fornøyelsespark
Gjør deg klar for en unik opplevelse i København! Tivoli har fascinert barn og voksne siden portene først ble åpnet i 1843. Det er verdens nest eldste fornøyelsespark, og den fantastiske kombinasjonen av attraksjoner, restauranter, musikk, kultur og koselighet gjør det til en opplevelse for alle aldre. Vi kom til julefestet med Københavns mest spektakulære julepynt, magiske julelys og mange flotte juleboder.

 

Ved gågata og sentrumshandelen møtte vi den høyeste mannen verden noen gang har kjent.
Amerikaneren Robert Pershing Wadlow, som målte 272 centimeter og veide 220 ​​kilo. Han døde i 1940, bare 22 år gammel. Her er vi som lilleputter i forhold.


Foredrag av Jon Martin Brauti om kunstløperen Carl Werner
3. november 2017

Foto:RS

Jon Martin Brauti fortelle en historie om en døv skøyteløper, Carl Werner (1854-1903) som var verdens berømte kunstløper fra 1882 til 1890. Bosatt I Oslo (daværende Kristiania) og medlem av Christiania Skøiteklub fra ca. 1870. Han begynte å gå på skøyter (sannsynligvis snøskøyter) da han var 5 år gammel. Les mer lenke NDHS: http://www.ndhs.no/?page_id=23

Mange interesserte fulgte med på foredraget med bildevisninger. 24 personer var tilstede.


Julebord med strikkegjengen    11. nov. 2017

Foto:AGT

 

 

Julebord med strikkegjengen 11. november på Mirawa Restaurant. Veldig koselig samlet, spist god mat og loddtrekning av julegaver


Besøk fra døveprester    3.11.2017


Døveprost Roar Bredvei

Prest Lisa Lind

Har snakke litt sammen i Drammen døveforening om hvilke vi ønsker gudstjenester og annet som vi kan samarbeide om. 25 personer var tilstede. Foto:RS


Oktoberfest - 21.10.2017


Arrangementskomiteen: Fra v. Leni Karoline Maria Wågsås, May Britt Nyløkken og Anne-Grethe Teigen.
        

Årets beste Oktoberfest-kostymer.

Vellykka Oktoberfest! Totalt 16 kom. Mye moro og underholdning. Salg av lodd. Gøy fra kl 18 til de små nattetimer. Foto - Anne-Grethe.

(Se flere bilder her) Foto: AGT


Medlemsmøte 13. oktober 2017

Leder Ryszard Sosna kort oppsummering fra styremøter om blant annet medlemmer, foredrag, tilskudd og tillegg om ledermøte den 22. september i Gardermoen.

 

Stiftelsesmøtet på feriehjemmet

Den 30. september Rolf og Øystein har vart orientering fra stiftelsesmøtet på feriehjemmet. Rolf infomere medlemmer om Jerdalsbukta vann- og avløpslag SA. Og tillegg vart årsmøtet.

  
28 personer var tilstede på medlemsmøtet.


St. hansfest på Skogheim lørdag 24. juni.

Feriehjemmets styre arrangerte St.Hansfest på Skogheim lørdag 24. juni. Det er og har vært en lang tradisjon for å arrangere fest på Skogheim nærmeste lørdag til St.Hansaften, og i år var det intet unntak. Hele 55 personer kom gladelig til grilling. Sola besøkte oss med lys og varme. Utover ettermiddagen koste vi oss med kaffe og kaker og deretter utlodning med mange fine gevinster. Noen ble igjen til det lyste igjen av dag. Nok en suksess!

(Se flere bilder her) Foto: RS


Fredagskveld 16. juni

Tore informerte på fredagens samling om saker fra ekstra ord. årsmøte i 10 juni i regi av NDF. Saker som ble behandlet og vedtatt, med bemerkninger og noe forandringer i teksten, er organisasjon i NDF, språkpolitikk og tilgjengelig (på informasjon). Medlemmene fikk også vite om ny logo, medlems kontingent og døves kulturdager i Bergen
24 personer var tilstede.

Foto: MB


NDF’s EKSTRAORDINÆRE LANDSMØTE OG LANDSRÅD 10. JUNI 2017, GARDERMOEN


Foto: RS

Fra Drammen Døveforening deltok to representanter, Ryszard og Tore. Først gjennomgikk vi Handlingsplan 2017-2019, og det ble godkjent med noen meknader. Årsmelding 2016 og regnskap - godkjent. Ny NDF logo - 100 år i 2018! Åpen time om medlemskontingent usatt til september.


 

Fredag 9. mai 2017

Advokat, René Stub-Christiansen

Spennende foredragskveld med advokat, René Stub-Christiansen, presenterte seg selv, ga informasjon om hva han jobber med og hvor kontoret hans er. 26 personer tilstede.

Foto: MB


Foto:MB


Jentebølgen 2017

3 spreke døve damer representerer Drammen Døveforening på en positiv måte på Jentebølgen 2017. Foto/tekst: A.G.T


Med Eilev Bjerkerud. Foto:A.G.T


Medlemsmøte i Drammen Døveforening den 26. mai 2017

Leder Ryszard Sosna orienterer om blant annet medlemmer, foredrag, tilskudd, og om feriehjemmet. I tillegg var det informasjon om SMS, kurs, Deaf Aid, osv... 22 personer var tilstede på medlemsmøtet.


17. maifest i Drammen Døveforening

17. mai er Norges nasjonaldag. Denne dagen i 1814 underskrev og beseglet medlemmene av Riksforsamlingen på Eidsvoll landets grunnlov. Forsamlingen valgte deretter regenten, prins Christian Frederik, til Norges konge.

Her er noen bilder fra feiringen av 17. mai i foreningens lokaler. Det var salg av diverse deilige kaker, både selvbakt og kjøpt med kaffe og annet drikke til. Pølse og karbonader med tilbehør var også på menyen. Folk koste seg her inne mens noen også var ute for å se barne og russetoget. Takk til alle gjestene for en god og trivelig dag.

(Se flere bilder her) Foto: RS


1. mai - Feriehjem i " Skogheim"

1. mai var feriehjemmet “Skogheim” åpent, og 43 døve og 23 biler fant veien frem.  Det var fantastisk vær med blått himmel hele dagen lang. Vi koste oss i balkongen. Hyttekomiteen stod for salg av karbonader, pølser, vafler/ kaker og drikke.

(Se mer bilder her)


Tema: "Muslim"
21. april 2017

Mange interesserte fulgte med på foredraget av Lubna Mehdi. 31 personer var tilstede.

Lubna Mehdi er kåret til «Årets forbilde 2016 ». Hun får prisen for sin jobb for døve barn og unge.
Les mer nyheter NDF.

Lubna Mehdi er født i Pakistan og kom til Norge 18 måneder gammel. Lubna er selv døv, noe som var årsaken til at familien valgte å flytte til Norge: De hadde hørt at her fantes det gode skoletilbud for døve.


Påskeaften i døveforeningen 15. april 2017


Det ble arrangert en flott påskeaften på df. 32 kom. Moro med påskesmørbrød, påskequiz, påskelotteri og påskekrim.

 

May Britt ble drept, men hvem var den skyldige og hva var mordvåpenet?


Drammen døveforening - arrangementkomité Leni Wågsås (i bilde), May-Britt Nyløkken, Anne-Grethe Teigen.

Leif vant påskeegg fordi han fant ut at Rolf var morderen og at mordvåpenet var en istapp.

(Se mer bilder her)


STRIKKEKAFÉ I DRAMMEN DØVEFORENING

8. april 2017

Strikkekaféen hadde påskeverksted og det ble laget fine påskekyllinger og påskekaniner. Det var 13 voksne og et barn. Vi koste oss med både påskeverksted, kaffe, vafler og kake.


Deaf Aid i Kenya
24. mars 2017

Marit Kolstadbråten holdt foredrag om Deaf Aid i Kenya. Hun orienterte om de siste nyhetene fra Kenya og vise bilder. 23 personer var tilstede.
Les mer om Deaf Aid: http://deafaid.org/

Deaf Aid er en interesseorganisasjon som med fokus på afrikanske land skal arbeide for å bedre døve barn og unges livskvalitet generelt.


DET 85. ORDINÆRE ÅRSMØTE

ÅRSMØTE I DRAMMEN DØVEFORENING:

Leder, Ryszard Sosna ble gjenvalgt.

Årsmøtet i Drammen Døveforening ble gjennomført lørdag den 11. mars med start kl 12:00. Hele 27 medlemmer møtte opp. Først ønsket leder Ryszard Sosna alle hjertelig velkommen. To av medlemmene våre og to støttemedlemmer har gått bort. Sigvart Nils Holmgren, Anna Woll, Ole Reinemo og Sverre Ruud ble minnet med tent lys og ett minutts stillhet.  

Sven I. Fredriksen ble valgt som møteleder og med Erik Johansen og Tore Alfredsen som referenter. Protokollunderskrivere ble Kari Sand og Leni K.M. Wågsås. Årsberetningen ble godkjent med noen bemerkninger. Regnskapet ble også godkjent etter noen bemerkninger. To innkomne forslag - det ene var et forslag om faste tilskudd til seniorgruppen ble nedstemt. Det andre forslaget om å øke prisene på feriehjem - ble vedtatt.

Valg:
Ryszard Sosna ble gjenvalgt som leder. Rolf Hansen og May-Britt Nyløkken sitter 1 år til. Bjarne Gunnerud og Tore Alfredsen ble gjenvalgt. Varemedlemmene Leni Wågsås og Rune Adde ble gjenvalgt og som ny varemedlem ble Daniel Sømme valgt. . Revisor er fortsatt Bjørn Egil Hammerlund. Sven I. Fredriksen fortsetter som bilagsrevisor for Drammen Døveforening og som  bilagsrevisor for feriehjemmet Skogheim ble Erik Johansen gjenvalgt. Disse tre fortsetter som valgkomite, Allan Kjeldsen, Erik Johansen og Lars Haugan. En god og lang pause tok vi fra kl. 14:00, med servering av 3 typer smakfulle pizzaer med dipp og drikke til. Ellers ble det servert kaffe og kjeks. 

Møteleder Sven I. Fredriksen gjennomførte årsmøtet raskt og tilfredsstillende. Valgene ble ledet av Erik Johansen, Allan Kjeldsen og Lars Haugan.

Årsmøtet ble hevet kl 16:10.


Pause kl.14.00


Valgkomite: Lars Haugan (i bilde),
Erik Johansen og Allan Kjeldsen.

 


Sven Fredriksen-møteleder

 


Erik Johansen-referent

 


Tore Alfredsen-referent


Årsmøte var 27 medlemmer tilstede.

Leder: Ryszard Sosna
Nestleder: Rolf Hansen
Sekretær: Tore Alfredsen
Kasserer: Bjarne Gunnerud
Studieleder: May-Britt Nyløkken
1. varamedlem: Leni Wågsås
2. varamedlem: Daniel Sømme
3. varamedlem: Rune Adde
Revisor: Bjørn Egil Hammerlund
Bilagsrevisor: Sven I. Fredriksen
Bilagsrevisor feriehjemmet: Erik Johansen
Arrangementskomite:                     Leni Wågsås, Anne-Grethe Teigen og
May Britt Nyløkken
 
Bingokomite: Turnus
Turleder: Styret
Lovkomité Erik Johansen og Tore Alfredsen
Feriehjemmets styre: Øystein Huslende, Bjørn Rune Emanuelsen,  
Leif Emilsen, Tatiana Alesenko og
Bjarne Gunnerud  
 
Kontaktperson utleie:                               Øystein Huslende
2 representanter til
landsmøte i Oslo: Styret
   
Valgkomite: Allan Kjeldsen, Erik Johansen og Lars Haugan

Medlemsmøte 24. februar

Leder Ryszard Sosna kort oppsummering fra styremøter om blant annet medlemmer, foredrag, tilskudd, feriehjemmet og tillegg til informasjon fra NDF
26 personer var tilstede på medlemsmøtet.

Tore Alfredsen (bilde) informere om "Handlingsplan 2017-2019".
Landsrådet blir gjennomført 10. – 11. juni på Ål Folkehøyskole og kurssenter for døve.


DRAMMEN DØVEFORENINGS 85 ÅRS JUBILEUM

Drammen Døveforening, stiftet 20.februar 1932, feiret 85 årsdagen med en jubileumsfest på Børsen Festlokaler & Catering AS den 18. februar. 
37 feststemte og finkledde gjester deltok. Først var det velkomstdrink. 
Toastmaster for kvelden var Tore Alfredsen.

Sittende foran v.: May-Britt Nyløkken, Bodil Holm, Åshild Johansen, Helene Hansen,
Rolf Hansen, Borgvar Berntzen, Ingebjørg Kleiverud, Kari Sand, Anne M. Skjørland, Rune Adde.
Midten v.:
Erik Johansen, Rolf Johansen, Tatiana Alesenko, Kate Mostervik, Bjørn R. Emanuelsen, Anne-Grethe Teigen, Leni K.M. Wågsås, Jadwiga Sosna, Ryszard Sosna, Leif Emilsen, Bjørg Fjellstad, Hilde Kjønigsen, Oddvei I. Haugen.
Bak v.: Jan Roger Hoel, Anne Grete Vold, Anne O. Folland, Tore Alfredsen, Bjarne Gunnerud, Rune Pettersen, Øystein Huslende, Sven I. Fredriksen, Daniel Sømme, Svein A. Mostervik, Lars Fossen, Anne-Grethe Marcussen, Allan Kjeldsen, Kjell Danielsen.


Styret med varamedlemmer: fra venstre bak: May Britt Nyløkken, Rolf Hansen,
vara-Leni K.M. Wågsås. Venstre foran: vara-Åshild Johansen, Tore Alfredsen, Ryszard Sosna, Bjarne Gunnerud og vara-Rune Adde.


Mangeårig medlemskap over 50 år: Foran v.: Helene Hansen 64år, Kari Sand 58år, Ingebjørg Kleiverud 55år, Bodil Holm 52år, Anne G. Marcussen 52år.
Bak v.: Rolf Hansen 68 år, Borgvar Berntzen 58år, Bjarne Gunnerud 52år, Leif Emilsen 52år, Allan Kjeldsen 52år, Kjell Danielsen 55år. (Ikke tilstede: Einar Oterholt 54år,
Halvor Langeland 61år, Bjørg Langeland 51år.)


Leder Ryszard Sosna ønsker velkommen Drammen døveforenings jubileumsfest


Toastmaster Tore Alfredsen i aksjon.


Kari Sand mottok blomster og vin for sin mangeårige innsats til det beste for døveforeningen. 


Rolf Hansen fikk rødvin gave for god stor innsats for Drammen døveforening og feriehjem.


Pengegave fra seniorgruppen til foreningen v/ Anne O. Folland.

  Foreningen mottok også penger fra feriehjemsstyret v/ Leif Emilsen (Mangler bilde)

Rolf Hansen forteller om noen av sine opplevelser i foreningens historie.

 


(Se mer bilder her)


Nyttårsfest i Drammen Døveforening

31. des. 2016 - 1.januar 2017

Nyttårsaften var det åpent hus i døveforeningen. Det ble laget en gryterett som vi sultne kunne kjøpe. Med salat og olje til ble det  et smakelig måltid. 
Med kaffe og småkaker etterpå og noe attåt ble det en trivelig kveld med rundt 15 personer rundt bordet. 
Litt lek hadde vi tid til før nyttårsrakettene braket løs. De fleste kledde på seg og gikk ut på slaget 24.00. Ved elvebredden kunne vi bivåne de glitrende oppskytingene i godt klarvær. Vi gratulerte hverandre og ønsket godt nyttår 2017. Noen dro hjem mens andre fortsatte festen. 
Hilsen en deltaker. 

(Se bilder her)


1. januar 2017
Det gleder oss å se at hjemmesiden vår, www.drammendf.no, har hatt over 131240 besøkende siden den startet 4. april 2007. Målet vårt er å sørge for å holde nettsiden oppdatert med de siste hendelser og annen informasjon også i 2017.


 

Kontaktinformasjon: post@drammendf.no • Webredaktør: Erik O. Johansen • Webmaster: Ryszard Sosna • Teksttlf: xxxxxxxx • Fax: xxxxxxxx •
• Postadresse: RÅDHUSGT. 1, 3016 DRAMMEN • Organisasjonsnr: 875 576 062 • Kontonummer: 0530 09 29992 •