STIFTET 20 FEBRUAR 1932

line decor
    
                   Besøk siden 4. April 2007
line decor

2007

2008

2009

2010 2011 2012 2013 2014
2015 2016 2017 2018 2019 2020    
2016

Julegrøt & gløgg i Drammen Døveforening
16. desember 2016

Styret serverer julegrøt, fra v. b. - Bjarne Gunnerud, Tore Alfredsen, Leni K. Wåsås,
Rolf Hansen og Ryszard Sosna. v. f. - Åshild Johansen, Rune Adde og May-Britt Nyløkken.


Julegrøten er en tradisjon som har en sterk historie i Norge og som er videreført over mange generasjoner. 25 medlemmer og 6 barn var til stede.


Bodil Holm heldige som fant mandel i grøten. Fikk marsipangris som premie.

Glad til jul

(Se mer bilder her)


Gudstjenester i Strømsgodset kirke
11.12.2016


Døveprest Terje Johnsen ble det arrangert døvegudstjeneste i Strømsgodset kirke. Etter gudstjenesten gikk vi til kirkekaffe på menighetssenteret hvor det ble servert kaffe og kaker.

(Se bilder her)


Julebord i Drammen Døveforening 3. desember 2016

Styret i døveforeningen hadde ansvaret for julebordet lørdag den 3. desember med 31 festtemte deltakere, hadde med gevinster til lodd.
Den tradisjonelle julematen med ribbe, medisterkaker, julepølse med tilbehør smakte fortreffelig.  Etter det var det kaffe, kaker og utlodning til inntekt for døveforeningen. Etterpå var det underholdning. Ellers satt praten løst og stemningen var god.

(Se flere bilder her)


Dødsfall.
Anna Woll, f. Nyork har gått bort etter kort tids sykdom i en alder nær 90 år. Hun ble født den 13. januar 1927 og døde den 30. november 2016. Hun ble født i Marifjøra ved Sogndal. Noen måneder senere flyttet familien til Galleberg i Vestfold. Der vokste hun opp på en gård som eldste søster i en barneflokk på 9. Skolegangen fikk hun blant annet på døveskolen i Holmestrand. Senere giftet hun seg med Ragnar Woll. Han gikk bort i 2015. De hadde et langt og fint ekteskap. Hun etterlater seg to barn, Anne Grete og Terje, svigerdatter og to barnebarn. 
Anna vil bli savnet av sine nærmeste og i døvemiljøet. 
Vi lyser fred over hennes minne.


DEMENS
11. nov. 2016

. Mange interesserte fulgte med på foredraget av Erik Lundqvist om "Demens". Ca 27 medlemmer tilstede.
Hva er demens?
Demens skyldes sykdom i hjernen. De vanligste symptomene er at hukommelsen blir dårligere og at det blir problematisk å få uttrykt seg.


Halloweenfest på døveforeningen lørdag 5.november

Anne-Grethe og Leni var arrangører av en vellykket Halloweenfest der det ble servert blod (velkomstdrink) mumier (innbakte pølser) kirkegård (muffins) og knask. Det var konkurranser og mye moro. Alle hadde det veldig trivelig!

(Se flere bilder her)


Likemannstur Kiel 28.-30 okt. 2016 COLOR FANTASY


Restaurant Grand Buffet


Tore Alfredsen innleder likemannskurset med en gnikk-gnikk. 

 
Likemannskurs i konferanserom 22 medlemmer tilstede. Møterom med utsikt til Tyskland og Danmark på 2 timer. Fantastisk utsikt.

Vi hadde likemanns kurs på Kiel ferga: Color Fantasy , som ble tilskuddet med støtte fra legat samt egenandel. Tema var om Senior tiltak, gjennomgang av temaer fra filosofisk kafé i høsten, og om medlemskap i underavdeling i døveforeningen. 

(Se flere bilder her)


Medlemsmøte - 14. oktober

Leder Ryszard Sosna orienterer om blant annet medlemmer, foredrag, tilskudd og om feriehjemmet. I tillegg var det informasjon om "Ledermøte 2016" i Park Inn Oslo Airport den 16. sept.
24 personer var tilstede på medlemsmøtet.


Foredrag: Nødmelding og #stoppNAV

Bjørn Kristiansen fra NDF kom til Drammen og holdt foredrag for oss 7.okt. 
Da han dukket opp, spurte han oss med en gang om han kunne fortelle om to ting, nemlig Nødmelding og #stoppnav. 

Kort oppsummering om Nødmelding - NDF har jobbet med Smarthjelp app lik den i Trondheim, og jobbet politisk for gjennomslag for den løsningen. Etter en stund har justisdepartementet og Direktoratet for nødkommunikasjon (DNK) satt en stopper for det og anbefalt istedenfor SMS-nødmelding som de mener passer best for alle. Selv om det tekniske utvikling og tekniske løsninger er ferdig utviklet, må vi - døve og NDF - forholde oss til den løsningen det justisdepartementet har bestemt for. Det er satt i gang med en pilotprosjekt der Bodø AMK har ansvar for hele Norge for SMS nødmelding. 

Les artikkelen her : http://www.samfunn-sikkerhet.no/artikler/nyheter/sms-nodmelding-proves

Den andre delen av foredraget handlet om #stoppnav.
Stoppnav handlet om Agenda Kaupang rapporten, der det ble undersøkt og anbefalt noen endringer i tolketjenesten i NAV. Det handlet om å ha tillitt til NAV som er arbeidsgiver for tolkene, og som vi vil påvirke for å gjøre hverdagen best for oss og tolkene. Istedenfor å høre på oss som

brukerorganisasjon, har NAV administrasjonen oversett og kjørt over oss på det politiske plan. Tolkene og hjelpemiddelsentralen er utenfor saken og har ikke noe med det å gjøre. Det er reaksjoner mot NAV administrasjonen som vi retter mot siden vi ikke blir hørt eller sett. Reaksjonen er berettighet mener NDF, fordi NAV sapoterer prosessen med endringer i tolketjenes.

Kvelden ga oss mye informasjon fra NDF, noe vi har savnet. Alltid spennende å høre hva som skjer i NDF, spesielt fra styret. Tusen takk Bjørn for at du kom til oss. Velkommen tilbake.

Les artikkelen fra deafnet.no #stoppnav www.deafnet.no/nyheter/2016/09/02/aksjon-stoppnav


Den 23. sept. Sonja M. Holten hadde et foredrag til 24 fremmøte medlemmer om "Tema tegnspråk og språkrettigheter vår"

Sonja Myhre Holten ble i september 2011 ansatt som Språkrådets første tegnspråkrådgiver.

Les mer - Språkrådet: Tegn i tiden


75 års jubileum.
Feriehjemmet "Skogheim" – lørdag den 13.august 2016

Hyttestyret som gjennomførte 75 års jubileum fest til alles tilfredshet. De hadde stelt istand til denne festen.
Etter velkomstdrinken ble det servert grillet biff med diverse tilbehør, og med kaffe og hjemmebakte kaker tilslutt.  Været var ikke med oss i begynnelsen, men utover ettermiddagen klarnet det og sola tittet fram.

God stemning på Skogheim. 36 personer deltok på festen, senere kom 3 til.

Tore Alfredsen hjalp til med maten ved jubileumsfesten. Han orienterer om hva vi får servert.


Hyttestyret ved Leif Emilsen forteller hva som måtte gjøres med taket i hovedhuset. Det ble oppdaget mye råteskader slik at hele det ytre taket måtte skiftes. Foreningsleder Ryszard Sosna gratulerer her fra Drammen Døveforening. 
Drammen og Omegns Døveforening innviet feriehjemmet «Skogheim» den 3. august 1941. Tomten ble kjøpt den 16. juli 1937.
Gaven fra Døveforeningen var 20 grønne busker til å plante på baksiden
           


Ole Mosand - gratulerte fra Telemark Døveforening. For pengene skulle vi kjøpe en flott, sterk og hardfør rosebusk til å plante et sted.
Han skulle se til at vi etter noen år har fått en stor og fin rosebusk, med et glimt i øyet. 


Leder, Anne Folland gratulerte jubilanten fra seniorene i Drammen Døveforening med en pengegave.


Rolf Hansen forteller morsomme historier om feriehjemmet under oppbyggingen.

(Se flere bilder her)Sigvard Nils Holmgren
f. 28 - 10 - 1924   d. 15 - 7 - 2016

 

 

Sigvard Nils Holmgren er gått bort i en alder av 91 år. Han ble født den 28. oktober 1924 og døde den 15. juli 2016. Han ble medlem av Drammen Døveforening den 20. mars 1970 (46 år medlem). Han etterlater seg sin kjære kone Inger Lise og deres 2 barn og 5 barnebarn.
Sigvard vil bli savnet av sine nærmeste og i døvemiljøet. 
Vi lyser fred over hans minne.


St. hansfest på Skogheim lørdag 25. juni.

Feriehjemmets styre arrangerte St.Hans fest på Skogheim lørdag den 25. juni. Det er og har vært en lang tradisjon for å arrangere fest på St.Hansaften en lørdag på Skogheim, og i år var det intet unntak. Hele 68 personer kom gladelig til grilling. Sola skimtet oss med sin lys og varme. Utover ettermiddagen koste vi oss med kaffe og kaker og deretter utlodning med mange fine gevinster. Noen ble igjen til det lyste igjen utover søndag morgen, En suksess.

(Se flere bilder her)


Ole Reinemo til minne

Ole Reinemo er gått bort i en alder av 91 år. Han ble født den 14. april 1925 og døde den 18. mai 2016. En tragisk ulykke skjedde den 6. mai da han falt og brakk en del av nakken i en buss. Sjåføren kjørte han rett til sykehuset, men livet sto ikke til å redde.

Ole har hatt et rikt og langt liv med blant annet 5 års opphold i USA. Etter tilbakekomsten fra USA giftet han seg og fikk 4 barn. Han er utdannet skredder, men arbeidet for det meste i industrien hos NEBB i Skøyen, Oslo.
Ole Reinemo har hatt utallige styreverv, de fleste i Drammen Døveforening.
Han var kasserer i 1951, 52, 82, 83, 93 og 94. I 1987 ble han valgt som leder. Han var også styremedlem i 1946.
Blandt sine søsken hadde han en døv søster, Mary Reinemo.
De siste årene ble synet dårligere. Han flyttet til Oslo og bodde ved Døvekirken. Han ble medlem i døvblindeorganisasjonene Lshdb og Fndb. Der var han meget aktiv og deltok mye i de forskjellige arrangementene.
Ole søkte og fikk plass på Kampen aldershjem, men slik ble det ikke.
Han var godt likt av alle, både unge og gamle.
Minnegudstjenesten ble holdt i Døvekirken i Oslo i en fullsatt sal mandag den 30. mai. Han blir senere begravet i Sætre ved siden av sin kone som døde tidlig.
Vi lyser fred over hans minne.

Drammen DøveforeningTore Alfredsen

Rolf Hansen

Medlemsmøte i Drammen Døveforening den 3. juni

Leder Ryszard orienterer om blant annet sak fra styremøte, tilskudd, osv. Tore sak om feriehjemmet, priser, vedlikehold. Jubileumfest i Skogheim arrangere den 13. august.
I tillegg Rolf og Tore var det informasjon om Landsmøte i Oslo.
32 personer var tilstede på medlemsmøtet.


Supervisuell
20. mai

Thomas Blix viser og forteller oss hva det er for noe.
Se linken "Supervisuell.no"


17. maifest i Drammen Døveforening

17. mai er Norges nasjonaldag. Denne dagen i 1814 underskrev og beseglet medlemmene av RiksforsamlingenEidsvoll landets grunnlov. Forsamlingen valgte deretter regenten, prins Christian Frederik, til Norges konge.

Her er noen bilder fra feiringen av 17. mai i foreningens lokaler. Det var salg av diverse deilige kaker, både selvbakt og kjøpt med kaffe og annet drikke til.  Pølse med tilbehør var også på menyen. Folk koste seg her inne mens noen også var ute for å se barne og russetoget. Ca. 100 gjester kom og gikk gjennom dagen. Takk til alle gjestene for en god og trivelig dag.

(Se flere bilder her)


Medlemsmøte fredag 13.mai

Fra Drammen Døveforening to representanter til Norges Døveforbunds landsmøte i Oslo 27-29. mai er Rolf Hansen og Tore Alfredsen

Forberedelser til landsmøte med bl.a.:

- Forslag om Familiemedlemskap
- Flere forslag fra forskjellige døveforeninger
- Handlinsprogram for 2016-2019

Se ulike landsmøte-saker her

 

 

 


Mange interesserte fulgte med på forberedelser til landsmøte. 29 medlemmer tilstede.


Amsterdam 6-9 mai


21 personer har hatt en kjempeflott tur i Amsterdam,
med 3 dager overnatting på West Side Inn.


11 personer på tur til det berømte og verdens største Keukenhof Gardens.


Keukenhof er et hageanlegg i Nederland, ved byen Lisse. Parken er kjent for sine vakre tulipaner som trekker turister til den store blomsterparken.

(Se flere bilder her)


1. mai på Skogheim


Det var godt besøkt i det fine været 1.mai og var 27 besøkende. Vi koste oss ute i terassen. Hyttekomiteen stod for salg av pølser, kaffe og  vafler/ kaker.


(Se flere bilder her)


Gudstjenester i Strømsgodset kirke
24.04.2016


Poesi Thor-Lasse Thoresen og Døveprest Terje Johnsen


En godt besøkt døvegudstjeneste i Strømsgodset kirke. Etter gudstjenesten gikk vi til kirkekaffe på menighetssenteret hvor vi spiste kaker og drakk kaffe. 18 personer var døve tilstede. Foto:RS

(Se bilder her)


PÅSKEAFTEN
26. mars

  

  

PÅSKEAFTEN.
De av oss som ikke har hytte på fjellet feirer gjerne bypåske. Det kan være fint det også. Døveforeningen hadde åpent påskeaften. Velsmakende snitter og kaffe ble servert. 
16 personer kom og feiret dagen. 
May Britt


STRIKKEKAFÉ
19.mars

STRIKKEKAFÉ 
Lørdag den 19. mars samles vi igjen til strikkekafé. Vi synes det er gøy med håndarbeid. Det blir også litt tid til prat over kaffe og kaker. 
 For deg som liker håndarbeid eller vil lære, er du hjertelig velkommen til neste treff. 
May Britt


DET 84. ORDINÆRE ÅRSMØTE

ÅRSMØTE I DRAMMEN DØVEFORENING:
Leder, Ryszard Sosna ble gjenvalgt.

Årsmøtet i Drammen Døveforening ble gjennomført lørdag den 12. mars med start kl 12:00. Hele 34 medlemmer møtte opp. Først ønsket leder Ryszard Sosna alle hjertelig velkommen. To av medlemmene ble minnet med et minutts stillhet. Vi mintes æresmedlem Ragnar Woll og Magnhild Årsand.
Rolf Hansen ble valgt som møteleder og Erik Johansen og Tore Alfredsen som referent. Protokollunderskrivere ble May-Britt Nyløkken og Hilde Kjønigsen. Årsberetningen ble godkjent med noen bemerkninger. Regnskapet ble også godkjent etter noen bemerkninger. To innkomne forslag ble nedstemt. Det ene var et forslag om å endre fredagstreff til torsdag kveld. Flertallet ønsket ikke endring av møtedag. 

Valg:
Ryszard Sosna ble gjenvalgt som leder. Bjarne Gunnerud og Tore Alfredsen sitter 1 år til. Valg av to nye styremedlemmer ble Rolf Hansen og May-Britt Nyløkken. Som nye varemedlemmer ble Leni Wågsås, Åshild Johansen og Rune Adde. Styret konstituerer seg på neste styremøte. Revisor er fortsatt Bjørn Egil Hammerlund. Sven I. Fredriksen fortsetter som bilagsrevisor for Drammen Døveforening og som ny bilagsrevisor for feriehjemmet Skogheim ble Erik Johansen valgt. Disse tre fortsetter som valgkomite, Allan Kjeldsen, Erik Johansen og Lars Haugan. En god og lang pause tok vi fra kl. 14:40, med servering av 3 typer smakfulle pizzaer med dipp og drikke til. Ellers ble det servert kaffe og kjeks.
Møteleder Rolf Hansen gjennomførte årsmøtet raskt og tilfredsstillende. Valgene ble ledet av Erik Johansen, Allan Kjeldsen og Lars Haugan.

Årsmøtet ble hevet kl 17:00.


Valgkomite fra v. Erik Johansen, Allan Kjeldsen og Lars Haugan.

 


Rolf Hansen-møteleder

 


Erik Johansen-referent

 


Tore Alfredsen-referent


Årsmøte var 34 medlemmer tilstede.

Leder: Ryszard Sosna
Nestleder: Rolf Hansen
Sekretær: Tore Alfredsen
Kasserer: Bjarne Gunnerud
Studieleder: May-Britt Nyløkken
1. varamedlem: Leni Wågsås
2. varamedlem: Åshild Johansen
3. varamedlem: Rune Adde
Revisor: Bjørn Egil Hammerlund
Bilagsrevisor: Sven I. Fredriksen
Bilagsrevisor feriehjemmet: Erik Johansen
Arrangementskomite:                     Rolf + styret
 
Bingokomite: Velges etter behov
Turleder: Styret
Lovkomité Erik Johansen og Tore Alfredsen
Feriehjemmets styre: Øystein Huslende, Bjørn Rune Emanuelsen,  
Leif Emilsen, Daniel Sømme,
og Tatiana Alesenko
Kasserer - Bjarne Gunnerud  
 
Kontaktperson utleie:                               Øystein Huslende
Inventarkomite: Tatiana Alesenko og Randi Kristiansen
2 representanter til
landsmøte i Oslo: Styret
   
Valgkomite: Allan Kjeldsen, Erik Johansen og Lars Haugan


Medlemsmøte 19. februar

Leder Ryszard Sosna kort oppsummering fra styremøter om blant annet medlemmer, foredrag, tilskudd, feriehjemmet og tillegg til informasjon fra NDF
26 personer var tilstede på medlemsmøtet.


1. januar 2016
Det gleder oss å se at hjemmesiden vår, www.drammendf.no, har hatt over 117400 besøkende siden den startet 4. april 2007. Målet vårt er å sørge for å holde nettsiden oppdatert med de siste hendelser og annen informasjon også i 2016.


  

 

Kontaktinformasjon: post@drammendf.no • Webredaktør: Erik O. Johansen • Webmaster: Ryszard Sosna • Teksttlf: xxxxxxxx • Fax: xxxxxxxx •
• Postadresse: RÅDHUSGT. 1, 3016 DRAMMEN • Organisasjonsnr: 875 576 062 • Kontonummer: 0530 09 29992 •